Koç Topluluğu, Türkiye’nin ilk vegan restoranını açtı

Posted by

İş insanı Ömer Koç‘un sahibi olduğu işletmenin açılışını annesi Çiğdem Simavi yaptı. Mekân, Türkiye’nin ilk vegan fine dining restoranı olma özelliği taşıyor.

Menüde bulunan tüm gıdalar bitki bazlı… Mekanda bulunan tablolar ise, Ömer Koç’un özel koleksiyonundan seçilen eserlerden oluşuyor. Restoran, Bağlarbaşı Abdülmecit Efendi Korusu’nda bulunuyor.

KÖŞKÜN TARİHİ 1880’LERE GİDİYOR
Gazete Pencere yazarı Mehmet Yaşin, Telezzüz’ün açılışı ile ilgili kaleme aldığı yazısında “Vegan mutfağı denilince kendisini geri çekenler için müze tadında Telezzüz restoranı anlatacağım size bu hafta.

Ben de vegana mesafeli yaklaşanlardandım ama 1880’lerde yapılan Boğaz’a nazır tarihi köşke açılan Telezzüz’e gidince önyargılarım ortadan kalktı. Kapısıyla, korusuyla, duvarlarını süsleyen ilk baskı afişleriyle, köşküyle anıtsal bir yapının içindeki Telezzüz, Koç’lara ait Divan Grubu’nun yeni restoranı, bir vegan restoran. İşte bu yüzde yüz vegan restoranda damağımı şaşırtanlar…” ifadelerini kullandı.

TÜM DÜNYADAN MİSAFİRLERİ OLACAK
Divan Grubu Genel Müdürü Murat Tomruk, Telezzüz’ün iddialı menüsü için ‘tüm dünyadan misafir gelmesini sağlayacak’ şeklinde tanımlıyor.

ZEVK VEREN TATLAR ANLAMINDA
Restoranın adı olan Telezzüz, Osmanlıca kökenli bir kelime ve Türkçe’de ‘hoş lezzetli, zevk veren tatlar’ anlamına geliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir